2015

 

Nieuws 2015


 

24 november 2015

Drukte  bij bedrijvenvereniging VBNO - "Economisch herstel merkbaar”

Het was gezellig druk, donderdagavond, tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO). Dat is een vereniging van - en voor ondernemers aan de noordoostzijde van de stad Groningen, van Ulgersmaborg tot en met Lewenborg. De vergadering werd gehouden in het gebouw van Euro KartracingGroningen aan de Kardingerweg, vlakbij sportcentrum Kardinge.
 

Bron: Groninger Ondernemers Courant

Link: VBNO


13 november 2015


Alders ontvangt 10-punten actieprogramma voor duurzaam Groningen

Het versterkingsplan van Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders heeft vandaag een vervolg gekregen. Samen met gedeputeerde Nienke Homan van Provincie Groningen heeft hij een 10-punten actieplan ontvangen.

 

12 november 2015

Op donderdag 12 november 2015 komen directieleden, managers en senior professionals uit de brede bouw- en vastgoedsector naar MartiniPlaza in Groningen. Hier vindt dan de zevende editie van het Duurzaam Gebouwd Congres plaats. Dit jaar is het thema ‘Samen bouwen aan Duurzaam Groningen’, gericht op de enorme bouwopgave in provincie Groningen.

Naar de site Duurzaam Gebouwd Congres

 

Duurzaam Gebouwd Congres

Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres zullen er ook workshops gegeven worden:
Tijdens deze workshop wordt door Ruud Dessing, van Bureau voor Architectuur en Ruimtelijk Ordening Martini bv, een inventarisatie gegeven van het woningbestand in het aardbevingsgebied. Door Johan Postma van iQ-Woning, een innovatief woonconcept van Ballast Nedam, zal aansluitend een aantal mogelijkheden gegeven worden om de problemen in dit gebied Duurzaam en Veilig op te lossen.


03 november 2015

 

Eelde
In het nieuwbouwplan Grote Veen in Eelde zijn in samenwerking met Bonne Timmer Projectontwikkeling 4 ruime twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld.
Architectonisch uitgangspunt is de asymmetrische vorm in het aanzicht. Door het kantelen van de kap ontstaan er hele verrassende verschillen in woningindeling. In de gevel komt de individualiteit goed tot zijn recht doordat er is gespeeld met hout en steen waarbij de hoge woning meer de uitstraling van een steenhuis heeft en de lage meer een zacht houten karakter.


30 oktober 2015

 


 

27 oktober 2015

Gewonnen!
Woningcorporatie Actium heeft een Design & Build selectie uitgeschreven onder 4 bouwcombinaties voor realisatie van 34 zorgwoningen (ZZP 4) bij de Rikkingahof in Oosterwolde.
 
Bouwmij Hendriks uit Assen  heeft daartoe een team samengesteld waar, naast Martini-architekten, Ingenieursbureau Dijkhuis, WNP Raadgevend Ingenieurs en Huisman warmtetechniek deel uitmaakten.


20 oktober 2015

Extra woningen vluchtelingen impuls bouw

In 2015 komen de vluchtelingen nog vooral in noodopvang terecht, maar vanaf 2016 moeten er ook extra woningen bijkomen. 

 

Het EIB verwacht dat er volgend jaar ongeveer 1,3 miljard euro extra geïnvesteerd wordt in de woningbouw. Dit zorgt voor zevenduizend extra banen. In 2017 loopt de impuls op naar 1,7 miljard euro en gaat het om negenduizend nieuwe banen. Na 2017 loopt de impuls weer langzaam af.

Voorspelling: 

Het EIB bouwt wel de nodige onzekerheden in bij de voorspelling. Zo is de verwachting dat de toestroom weliswaar nog een tijd aanhoudt, maar ook in rustiger vaarwater terechtkomt. Dat maakt de vraag naar woningen lastig te voorspellen.

 

Een andere onzekerheid is de vraag in welk tempo de bouwproductie in gang gezet kan worden. Ook hangt de vraag naar extra woningen af van het aantal asielzoekers dat uiteindelijk in Nederland mag blijven en uit hoeveel personen een huishouden bestaat.

 

13 oktober 2015


Start Fase 1 Roerdompstraat en omgeving Assen

Er is een start gemaakt met de bouw van fase 1 aan de Roerdompstraat te Assen. Deze 1e fase behelst 37 grondgebonden woningen en 19 appartementen, als onderdeel van 80 woningen aan de Roerdompstraat en omgeving.

Lees meer


01 oktober 2015


Martini-architekten doet mee met kabelbaan 2

 
  klik hier om het bestand artikel_2_dvhn_kabelbaantracee.pdf te bekijken!
 
 
 

25 september 2015

Hans Alders over premie aardbevingsschade inwoners stad Groningen

 


5 september 2015

 


Aardbevingsbestendig bouwen
25 augustus 2015

12 woningen Buitenwoel Veendam

Buitenwoel, gelegen aan de Noordwestkant van Veendam, ontwikkelt zich snel. Een fraaie wijk, met een grote diversiteit aan verschillende woningtypen. Juist voor starters heeft Martini-architekten, in opdracht van B. Timmer Projectontwikkeling 12 flexibele woningen ontwikkeld. De start is een basistype en al naar gelang de wens, kan de woning in de breedte en/of in de diepte worden vergroot. Wonen op maat dus. De duurzame woningen worden uitgevoerd met een dwarskap en in verschillende kleuren, om zo het eigen karakter van iedere woning te benadrukken. Slimme bouwtechnieken zorgen voor een lage prijs. Een prachtige mogelijkheid voor startende kopers om een ideaal eigen huis te kopen.
Lees meer


13 juli 2015

Renovatie Dulfplein Leeuwarden

De wijk Bilgaard in Leeuwarden wordt momenteel grondig verbetert. Het is een typische naoorlogse stempelwijk. Woningcorporatie Elkien is nauw betrokken bij het opwaarderen van de wijk; een van de complexen die worden verbetert zijn de 60 appartementen aan het Dulfplein. Aan Talen Vastgoedonderhoud uit Makkum is de opdracht gegund en zij hebben Martini gevraagd om de bestaande gevel een frisse nieuwe uitstraling te geven.
Lees meer

 

23 juni 2015

Reuzenrad op Simmerenterrein Groningen

Reuzenrad als recreatievoorziening en nieuwe trekpleister voor Groningen op "Simmerenterrein" - See more at: www.gic.nl

Bron: Groninger Internet Courant
 
 

19 juni 2015

Aardbevingen Groningen
Bron: Nu.nl
 

 

26 mei 2015


Jonkersvaart
Jonkersvaart, een klein dorp tussen Groningen en Drachten, nabij Marum. De wens van het dorp is om starters uit eigen dorp de gelegenheid te geven om in het dorp te blijven wonen. Voor dit doel is een relatief goedkope woning ontwikkeld die toch onverwachte kwaliteiten bied. Zo is de plattegrond uiterst flexibel en kan ingericht worden naar levensfase of omstandigheid.
Lees meer 
 


22 mei 2015

Herinrichting ABN-Amro gebouw Winschoten
Afgelopen vrijdag is de verbouwde locatie van de ABN AMRO bank in Winschoten aan de Burgemeester Schönfeldplein 29 opgeleverd. Het bestaande kantoor is op fraaie wijze heringericht volgens de "ANNO NU” vormgeving en is daarmee helemaal up-to-date, om zo alle diensten van de bank te kunnen aanbieden. Vanaf dinsdag 26 mei om 10.00 uur kunnen de klanten weer op gepaste wijze ontvangen worden.
Lees meer   
  


1 mei 2015

Voortgang bouw Almastraat te Bedum
Woningstichting Wierden en Borgen initieert de herbouw
van sociale, energiezuinige en duurzame woningen aan de Almastraat in Bedum. Aan de westzijde zullen eengezinswoningen in rijen van vier
of vijf worden gebouwd en aan de oostzijde de levensloopbestendige woningen als twee-onder-een-kapwoning.
  

24 april 2015

De eerste monsters van het Life-Lines onderzoek geplaatst
 
 
  

19 april 2015Opening Colpende Middelstum (Hamsterborg)
17 april 2015

 
 

Hamsterborg  Van Droom....
 naar werkelijkheid....

 Lees meer 


 

10 maart 2015

Bouw levensloopbestendige woningen
De opdrachtgever; Woningstichting Wierden en Borgen te Bedum, wilde graag woningen met een eigentijdse- en warme uitstraling die passend is voor het dorp Uithuizermeeden. Door de volledige asymmetrische gevel doen de twee-onder-een-kapwoningen aan als vrijstaande woningen of villa's.                              
Lees meer


27 februari 2015


Norg 2e fase opgeleverd
De 2e fase van het herstructureringsplan aan de Esweg en omgeving in Norg is opgeleverd. In opdracht van Actium, door Bouwbedrijf Vuurboom zijn 14 levensloopbestendige- en 2 eengezinswoningen gebouwd.
Alle woningen zijn reeds verhuurd. De bewoners en de corporatie zijn heel tevreden met de woningen.

Lees meer
 
20 februari 2015

Uithuizermeeden opgeleverd

Afgelopen vrijdag is de verbouwde locatie van de ABN AMRO bank in
De opdracht van Woonstichting Wierden & Borgen was simpel: realiseer 13 eengezinswoningen aan de Lijnbaan en Lange Akker te Uithuizermeeden, een herstructureringsgebied dat een update prima kan gebruiken.
Lees meer
 
 

30 januari 2015


Starters in een landelijke setting
Jonkersvaart, een klein dorp tussen Groningen en Drachten, nabij Marum. De wens van het dorp is om starters uit eigen dorp de gelegenheid te geven om in het dorp te blijven wonen. Voor dit doel is een relatief goedkope woning ontwikkeld die toch onverwachte kwaliteiten bied. Zo is de plattegrond uiterst flexibel en kan ingericht worden naar levensfase of omstandigheid.
Lees meer
 

26 januari 2015

 

Wij wensen het UMCG veel succes met het nieuwe Datacenter!

Oplevering UMCG Datacenter
Op maandag 26 januari is het nieuwe Datacenter van het UMCG opgeleverd. Het Datacenter is gerealiseerd door Bouwcombinatie BAM/TREBBE en Croon/Wolter & Dros Techniek.

Ingenieursbureau Wassenaar heeft de constructie ontworpen en Deerns Nederland was verantwoordelijk voor de installatietechniek. 

Lees meer


 

 

 

 

 


 

6 januari 2015

 

 
Bouwen in het Noorden
 
Artikel Bouwen in het Noorden:
Klik hier

 


Martini-architekten wenst u een gezond en succesvol 2016!


Archief 2022

Archief 2021

Archief 2020

Archief 2019

Archief 2018

Archief 2017
 
 Archief 2016Powered by webXpress