2016 Nieuws 201623 december 2016

Martini-architekten wenst u prettige feestdagen en een goed 2017!25 november 2016


Halfvrijstaande woningen Eelde

Na de succesvolle verkoop van 4 ruime halfvrijstaande woningen aan de Groote Veen in Eelde gaat nu een 2e cluster van 6 woningen in de verkoop. Ook deze woningen zijn gesitueerd aan de Groote Veen. U kunt informatie krijgen bij Hegeman Noord te Stadskanaal, info@hegemannoord.com  0599-696969, of bij B. Timmer Projectontwikkeling te Borger 06-30157478


Lees meer09 november 2016

NAM

foto:: TW.nl

Bevingsbestendig bouwen in Groningen

Afgelopen dinsdag beoordeelde een jury wie van de inzenders van plannen voor aardbevingsbestendig bouwen in Groningen een bijdrage krijgt voor verdere uitwerking.


08 november 2016

8 wisselwoningen Loppersum

De acht wisselwoningen die Bouwmaatschappij Vuurboom bouwde aan de Wirdummerweg in Loppersum zijn een staaltje vernuft: aardbevingsbestendig, licht en energiezuinig.
 

01 november 2016


foto: Dagblad v.h. Noorden

Vervangende nieuwbouw De Wijk

De Brands Bouwgroep uit Emmen stampt vanaf volgende week 33 nieuwe huizen uit de grond in De Wijk. Het gaat om 27 eengezinswoningen en 6 levensloopbestendige woningen.

De nieuwe huizen verrijzen in opdracht van woningstichting Actium aan de Beatrixweg, de Burgemeester De la Saussaye Briëtweg, de Parkweg en de Wilhelminaweg. Hier stonden eerder 47 huurhuizen uit de jaren 1955-1967. Ze voldeden niet meer aan de eisen van de tijd en zijn afgebroken...

Zie artikel Dagblad v.h. Noorden28 oktober 2016

 

Toiletgebouw San Carlos - Nicaragua

Stedenband Groningen-San Carlos: foto van de week: openbare toiletten, aangelegd in de jaren '90 door Architectenbureau Martini..7 oktober 2016

 

Oplevering 80 woningen Assen

Aan de Pelikaanstraat zijn in totaal 24 grondgebonden woningen en aan de Roerdompstraat 37 grondgebonden woningen + 19 appartementen gepland. In het stedenbouwkundige plan is gekeken naar een zorgvuldige inpassing van nieuwe woningen waarvan de architectuur goed moet passen in de omliggende wijk.

Lees meer4 oktober 2016

Start bouw 33 energiezuinige woningen in De Wijk

Brands Bouwgroep start de bouw van de 33 energiezuinige woningen in De Wijk begin oktober, in opdracht van Actium te Assen. De oplevering van de woningen zal medio zomer 2017 plaatsvinden.
Lees meer

 


27 september 2016

34 appartementen Oosterwolde

De bouw van de 34 appartementen in Oosterwolde verloopt voorspoedig. De opdrachtgever van het plan is Woningcorporatie Actium te Assen.

Lees meer20 september 2016

Oplevering - 8 woningen Loppersum

Lees meer30 augustus  2016


Hermus en Zandstra: 'wat een feestje..'

- Artikel: Dagblad v.h. Noorden 27 augustus 2016 -


Info Martini-architekten: De zesentwintig appartementen zijn bedoeld voor senioren. Daarbij is er plaats ingeruimd voor diverse functies. Een huisartsenpost, een restaurant, een praktijkruimte voor fysiotherapie, een fitnessruimte en een gezamenlijke woonkamer beslaan dan ook een groot gedeelte van de begane grond. De met glazen lamellen afgeschermde gangen naar de appartementen omarmen een gemeenschappelijke en afgesloten tuin. Twee luxe penthouses zorgen voor een hoger accent aan het plein.

 28 juni 2016   
21 juni 2016   


22 levensloopbestendige woningen - Havelte
Aan de Hofweg en Beukenlaan in Havelte zullen 22 levensloopbestendige woningen worden gerealiseerd in het kader van een herstructureringsproject. Woningcorporatie Actium heeft daartoe het initiatief genomen en heeft ons bureau, samen met Bouwgroep Brands uit Emmen daartoe opdracht gegeven.
Lees meer


7 juni 2016


Bouwen in het Noorden


3 juni 2016

VBNO: Opdracht voor quickscan voor kabelbaan boven de busbaan langs de Oosterhamrikzone

   

De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) (http://www.vbno.info/nl/) wil een 'quickscan' instellen om een goede indruk te krijgen van kansen en mogelijkheden van een kabelbaan boven de busbaan langs de Oosterhamrikzone.
lees meer


31 mei 2016


Dagje 'Botteren'

Een aangenaam dagje "Botteren" met onze ketenpartners van De Verduurzamers. De St. Tot Behoud van Kamper Botters had het prima voor elkaar.

 24 mei 2016


koopwoningen Marum

In Marum zijn een vijftal koopwoningen ontwikkeld door B. Timmer Projectontwikkeling. De Van Dijk Groep is gestart met de bouw van deze woningen. waarbij de fundering gereed is.13 mei 2016

80 woningen Assen

Aan de Pelikaanstraat zijn in totaal 24 grondgebonden woningen en aan de Roerdompstraat 37 grondgebonden woningen + 19 appartementen gepland. Opdrachtgever van het plan is Actium te Assen. In het stedenbouwkundige plan is gekeken naar een zorgvuldige inpassing van nieuwe woningen waarvan de architectuur goed moet passen in de omliggende wijk.

Lees meer
10 mei 2016

Groningen-Moermansk

De St. Stedenband Groningen-Moermansk onder voorzitterschap van Marjo van Dijken vergadert één keer per maand op ons bureau. Onlangs brachten Larissa Bagina (bestuurslid) en Joeri Erofeev (voorzitter) van de zustervereniging uit Moermansk een bezoek aan Groningen, waarbij ook ons kantoor werd aangedaan. Het werd een gezellige Russisch-/Duits-/Nederlandstalige vergadering om zo de banden aan te halen en vervolgafspraken voor bezoeken over en weer te maken.

Zie webstie GRONINGEN-MOERMANSK
9 mei 2016

Ulgersmaweg Vitaal!8 april 2016

Gewonnen!!

De Wijk - 33 woningen8 april 2016

Fundering 21 Bevingsbestendige wisselhuizen Loppersum gereed

Lees meer4 april 2016


Hoogleraar: 'Instortingsgevaar rijtjeshuizen aanzienlijk bij zwaardere aardbeving'.

De kans dat rijtjeswoningen in Loppersum bij een zwaardere aardbeving instorten is aanzienlijk groter dan toe nu toe werd aangenomen.

Tot die conclusie komt oud-hoogleraar Jacques Hagoort van de TU Delft in een uitgebreide analyse, die deze week wordt gepubliceerd in het vakblad 'Ruimtelijke Veiligheid en Risicobeleid'.

Bron: Dagblad van het Noorden
1 april 2016

'Diva van de architectuur' Zaha Hadid overleden

Bericht Telegraaf (klik hier)29 maart 2016


8 bevingsbestendige woningen in Loppersum van Martini-architekten
in samenwerking met Vuurboom.

21 Bevingsbestendige wisselhuizen Loppersum 

De NAM, de gemeente Loppersum en twee bouwondernemers hebben vrijdag aangekondigd dat er 21 aardbevingsbestendige wisselwoningen worden gebouwd in Loppersum, aan de Wirdummerweg en Over de Wijmers. Wethouder Pier Prins van de gemeente Loppersum: 'Wisselwoningen zijn een belangrijke voorwaarde om op grote schaal huizen te versterken. Bewoners moeten comfortabel kunnen wonen wanneer er vervangende nieuwbouw wordt gerealiseerd of hun huis ingrijpend wordt versterkt.
Lees meer


Bron: Eemsbode22 maart 2016

Nationaal Coördinator Hans Alders

De bewoners van het aardbevingsgebied konden zich zaterdag uitgebreid laten informeren over Nationaal Coördinator Hans Alders. Daar hebben ruim duizend inwoners van Loppersum, Ten Post, 't Zandt, Overschild en Appingedam gehoor aan gegeven.

Lees meer

Bron: RTV Noord


 

16 maart 2016

Kabelbaan Londen

In Groningen werd 10 jaar geleden door de Groninger City Club voorgesteld om een kabelbaan te bouwen. Volgens velen was dat 'onhaalbaar' en 'luchtfietserij'. Maar in Londen is het idee wel opgepakt en daar is nu al bijna vier jaar een kabelbaan als vorm van openbaar vervoer.

Lees meer


link: filmpje kabelbaan Londen

bron: Groninger Internet Courant


 

05 februari 2016


Bouw 80 woningen Assen

De bouw van de 80 woningen te Assen verloopt voorspoedig. Opdrachtgever van het plan is Actium te Assen. Aan de Pelikaanstraat zijn in totaal 24 grondgebonden woningen en aan de Roerdompstraat 37 grondgebonden woningen + 19 appartementen gepland. In het stedenbouwkundige plan is gekeken naar een zorgvuldige inpassing van nieuwe woningen waarvan de architectuur goed moet passen in de omliggende wijk.
Lees meer

 

26 januari 2016

Opening LifeStore Groningen Onder leiding van presentatrice Marijke Roskam werden algemeen directeur dr.ir. Saakje Mulder en prof.dr. Folkert Kuipers (Raad van Bestuur UMCG) gevraagd over hun toekomstvisie. Om nu en in de toekomst goed onderzoek te kunnen doen naar gezonder oud worden, moet aan veel voorwaarden worden voldaan. Lifelines zorgt voor de infrastructuur en data, wereldwijd uniek.

Ook werd een aantal speciale gasten gevraagd om hun ‘frisse toekomstvisie’ te geven op de LifeStore, Lifelines en de impact in 2036 en daarna prof.dr.ir Daan Kromhout (Hoogleraar Volksgezondheid UMCG), Alexander Brink MSc BA (Head of Science Aliances IBM), Frank Mennega (senior beleidsadviseur Healthy Ageing, provincie Groningen) en prof.dr. Ronald Stolk (directeur Research Data & Biobanking UMCG) kwamen aan het woord met interessante bespiegelingen.

Lees meer
26 januari 2016

foto: Steven Radersma/RTV Noord


 

Klik hier voor video RTV NOORD

Grote vrieskist voor bevolkingsonderzoek is in gebruik genomen 

De grote vriezeropslag van het noordelijke bevolkingsonderzoek Lifelines in de stad is na vijf jaar voorbereiding operationeel. De vriezer heeft de naam LifeStore en bevat informatie van de ruim 165.000 deelnemers uit Groningen, Friesland en Drenthe.
Opslag dertig jaar informatie
LifeLines is een groot bevolkingsonderzoek in de noordelijke provincies. Van alle deelnemers wordt dertig jaar lang informatie verzameld, die opgeslagen wordt in Lifestore. Doel van het onderzoek is meer informatie te krijgen over gezond oud worden.

Goed beschermd
LifeStore is een pand met de omvang van een gemiddelde sporthal, met een vriezer die beschermd is tegen aardbevingen, overstromingen, stroomuitval, brand en het uitvallen van de koeling. De vrieskist is in formaat uniek in de wereld.

In de LifeStore liggen onder meer acht miljoen kleine buisjes met biologisch materiaal opgeslagen bij een temperatuur van -80 graden. LifeStore wordt donderdag officieel geopend op industrieterrein Eemspoort in Groningen.
 
 
Archief 2022

Archief 2021

Archief 2020

Archief 2019

Archief 2018

Archief 2017
 


Powered by webXpress