2014Nieuws 2014
 

5 december 2014 


Middelstum

MIDDELSTUM - In Middelstum hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in het nieuwe wooncomplex Colpende. In het project van Wierden en Borgen worden wonen en zorg gecombineerd. In het gebouw zijn 15 huurappartementen voor senioren en 12 zorgeenheden voor bewoners met een verstandelijke beperking van zorginstelling De Zijlen.

,,Een uitdaging voor ons: de combinatie van zorg en wonen'', zegt projectleider Fred Sekema van Wierden en Borgen. Het plan is in goed overleg met buurtbewoners tot stand gekomen. "Ik hoor niks dan lof over dit nieuwe complex". Van de 15 seniorenappartementen zijn er 11 verhuurd. Twaalf bewoners van De Zijlen komen later deze maand.

 
Eerste bewoners in Colpende Middelstum
Een dorp met op bepaalde plaatsen prachtig oud-Gronings erfgoed: kerk, villa’s en borgachtige gebouwen.
De plek ligt aan de entree van het dorp, tegenover Hippolytushoef, een grootschalig verzorgingstehuis met de uitstraling van een landhuis. In opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen te Bedum, moest het nieuw te bouwen complex een programma herbergen van 15 huurappartementen en 12 zorgwoningen in 2 groepen van elk 6 cliënten van De Zijlen.9 december 2014

1e steenlegging - Almastraat te Bedum
Vandaag werd symbolisch de eerste steen gelegd voor het nieuwbouwproject van 21 eengezinswoningen en 14 levensloopbestendige woningen aan de Almastraat te Bedum. De handeling werd verricht door wethouder Jan-Willem van de Kolk van Bedum en de directeur van de opdrachtgever: Wierden en Borgen te Bedum, de heer Rinze Kramer.
Lees meer


    

11 november 20146 levensloopwoningen te Gieterveen

Aan de Meertensweg, op een voormalige schoollocatie in Gieterveen heeft de gemeente Gieten 8 kavels beschikbaar gesteld voor het bouwen van nieuwe levensloopbestendige woningen.
Martini-architekten heeft hier in samenwerking met B.Timmer Projectontwikkeling en Van Dijk Bouw 6 ruime halfvrijstaande woningen voor ontworpen. De woningen zijn voorzien van slaapkamer en badkamer op de begane grond en 2 slaapkamers op de verdieping. Van de 14 inzendingen voor het behouden van deze locatie is ons plan uiteindelijk geselecteerd om te mogen bouwen. De locatie is niet alleen aantrekkelijk omdat deze in het centrum van het dorp ligt maar ook omdat de plek ruim is voorzien van openbaar groen.
 

  

Nieuwsbrief

Editie 6 van onze nieuwsbrief is uit!
Mocht u deze niet hebben ontvangen, dan kunt u zich hier aanmelden of online bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief17 oktober 2014


Zuidbroek

17 appartementen met winkels /
10 appartementen met winkels
OPDRACHTGEVER: Woonstichting Groninger Huis


10 oktober 2014

Zuidhorn

De smalle strook in Oostergast III in Zuidhorn aan de westzijde van de Agenastraat vraagt om een bijzondere invulling. Aan Martini-architekten werd gevraagd de uitdaging aan te gaan. Een nieuwe variant op de door ons bureau ontwikkelde patiowoningen met een lessenaarsdak bleek de gouden greep. Opvallend in een wijk waar de meeste woningen zijn voorzien van een zadeldak. De woningen

zijn duurzaam, onder andere door gebruik van zonnepanelen. Daarnaast zijn ze volledig levensloopbestendig, doordat het hoofd woonprogramma zich op de begane grond bevind. Al met al een mooie en veilige woning voor wie iets bijzonders wil.

Lees meer


9 september 2014


Zeven miljoen monsters! 

Aan de buitenkant is er niets bijzonders te zien aan het pand van LifeStore op bedrijventerrein Eemspoort in Groningen.
 
Maar hoe anders is dat aan de binnenkant. LifeStore is eigenlijk een hele grote vrieskist waar onderzoeksmateriaal van LifeLines wordt opgeslagen.
Dit is het enige onderzoek in zijn soort: maar liefst 165.000 mensen uit Noord-Nederland doen eraan mee.
Zij vullen vragenlijsten in en staan urine en bloed af.
Lees verder op pagina RTV Noord + video
       

5 september 2014Nam: 50.000 panden in aardbevingsgbied verstevigen 

In het aardbevingsgebied moeten 50.000 panden verstevigd worden. Tot die conclusie komt de NAM na een eerste inventarisatie. Het gaat daarbij om forse ingrepen, waarbij in een aantal gevallen de gebouwen tijdelijk ontruimd moeten worden. Als deze grote hoeveelheid huizen en gebouwen niet wordt aangepakt, is bij zwaardere aardbevingen de veiligheid van bewoners en bezoekers in het geding. Zo blijkt uit het onderzoek van het gasconcern.

Het gaat om een kleine 43.000 woonhuizen, vijfhonderd gebouwen en ruim honderd panden met een belangrijke functie zoals brandweerkazernes, ziekenhuizen en verzorgingshuizen
.

Lees verder op Pagina TV Noord + Video

 

29 augustus 2014Stedum

Aan de noordrand van Stedum zijn op locatie Dorpsterlanden (voorheen Hilmaarweg), zes levensloopbestendige woningen gerealiseerd in opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen. Deze zes woningen zijn onderdeel van een plan van totaal 12 woningen, die in carrévorm rondom een nieuw aan te leggen vijver zullen worden gerealiseerd. Kenmerkend voor dit plan is de hoofdopzet met de schakeling van vrijstaande woningen, waarbij de hoofdbeuk is voorzien van een lessenaarsdak. De hoge voorzijde van de woningen ogen robuust, mede door toepassing van een rode Groninger steen, maar door het afwisselend ritme van hoog en laag is het plan niet massief.

  
 

26 augustus 2014


Bouwen in het Noorden: Ronde tafel gesprek

 
   

20 augustus 2014Jonkersvaart
8 startersPLUS-woningen in Jonkersvaart. De woningen werden bijzonder positief ontvangen en ruim 10 belangstellenden hebben grote interesse getoond.
Het plan is een gezamenlijke ontwikkeling van Martini-architekten,
B. Timmer Projectontwikkeling en van Dijk Groep te Hardenberg.   
                     
Het is een initiatief van Werkgroep Dorpsvisie te Jonkersvaart.
 
 

3 juli 2014


Vooraankondiging publicatie 'Ronde-tafel-gesprek'
Gespreksdeelnemers: de heer F.M. Stol (Wethouder), mevrouw J. Klijn (directeur woningstichting Wold & Waard), de heer H. Duijst (Voorzitter Zonnehuisgroep Noord), De heer ir. H. Valk (senior adviseur Nieman),
de heer J. Wageman (directeur Friso Bouwgroep), de heer M. Mulder (commercieel directeur Pranger-Rossier), de heer R. Dessing (architect-directeur Martini-architekten).

Binnenkort kunt u het volledige verslag lezen in 'Bouwen in het Noorden'.

 

Colpende te Middelstum in aanbouw
In opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen te Bedum, moest het nieuw te bouwen complex een programma herbergen van 15 huurappartementen en 12 zorgwoningen in 2 groepen van elk 6 cliënten van De Zijlen. Omdat er in de directe nabijheid kleinschalige woningen staan is er gekozen voor een gefragmenteerde eenheid welke, wat betreft uitstraling en opbouw, iets weg heeft van een Groningse borg, compleet met waterpartij die het gebouw gedeeltelijk omvat.
Lees meer...

 

24 juni 2014


Dagblad van het Noorden


klik hier om het artikel in het Dagblad van het Noorden te bekijken!

Openingshandeling door wethouder mevr. Oetra Gopal.

 20 juni 2014


Opening Zienn in Hoogezand
Zaterdag 21 juni wordt het nieuwe onderkomen van Zienn in Hoogezand geopend.

Sociaal Pension Hoogezand is een woonvoorziening voor 24 mensen die het door problemen niet lukt om zelfstandig te wonen. Het ooit door Martini-architekten ontworpen pand is grondig gerenoveerd en krijgt zo op een prachtige wijze een tweede leven.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Zienn.7 juni 2014


Fase II Norg (Wonen op de Es) in aanbouw

Aan de Esweg en omgeving in Norg wordt in opdracht van Actium, door bouwbedrijf Vuurboom volop gewerkt aan de tweede fase van het herstructureringsplan. In deze fase worden 14 levensloopbestendige en 2 eengezinswoningen gebouwd. Eind van het jaar kunnen de bewoners de sleutel verwachten. Zij moeten dus nog even geduld hebben, maar in de eerste fase van het plan is goed te zien dat het een prachtig wijkje wordt.

Archief 2022

Archief 2021

Archief 2020

Archief 2019

Archief 2018

Archief 2017
 
Archief 2016

Archief 2015


Powered by webXpress