2017Nieuws 2017Martini-architekten

19 december 2017  wenst u prettige kerstdagen en een geweldig 2018! In verband met de feestdagen zijn wij niet bereikbaar van vrijdag 22 december tot 2 januari.

 


Nieuwsbulletin

16 december 2017  Nieuwsbulletin met o.a.: Circulair bouwen & energie efficiëntie.
klik hier voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief

 
Let's Gro

7 november 2017 Lets Gro is een jaarlijks festival in november over de toekomst van Groningen. Groningen laat op een positieve zelfbewuste manier zien dat er in het noorden meer te halen valt dan rust, ruimte en gas. Groningen claimt met recht zijn voortrekkersrol op het gebied van (online) ICT, economie en sociale innovaties. In het hart van Groningen, rondom de Grote Markt, wordt de stad en wereld van morgen ontdekt. De toekomst komt steeds dichterbij.ga naar: Let's Gro 2017
Oplevering Havelte

3 november 2017 De oplevering van de 22 levensloopbestendige woningen in het kader van een herstructureringsproject aan de Hofweg en Beukenlaan in Havelte heeft plaatsgehad. Opdrachtgever is Woningcorporatie Actium.
lees meerOplevering De Wijk

3 november 2017 Nadat Martini-architekten het stedenbouwkundig plan voor 55 nieuwbouwwoningen aan de Parkweg e.o in De Wijk had ontworpen en de procedures waren afgerond, heeft Actium 33 woningen daarvan vrijgegeven voor een Design & Build selectie.
lees meer
 https://www.martini-architekten.nl/ten-boer

Ten Boer

31 oktober 2017 De verkoop van 6 twee-onder-een-kap woningen Dijkshorn te Ten Boer is van start gegaan.
Meer informatie is te verkrijgen bij www.nieuwbouwgroningen.nl


 

4 woningen Eelde

8 september 2017 In het nieuwbouwplan Grote Veen in Eelde zijn in samenwerking met B. Timmer Projectontwikkeling, 4 ruime twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld. Architectonisch uitgangspunt is de asymmetrische vorm in het aanzicht. Door het kantelen van de kap ontstaan er hele verrassende verschillen in woningindeling.
lees meer

34 Zorgappartementen Oosterwolde

2 augustus 2017 Negen grondgebonden aanleunwoningen werden gesloopt, omdat ze niet meer van deze tijd waren. Ervoor in de plaats kwamen 31 zorgappartementen en drie algemene woonkamers bij de Rikkingahof in Oosterwolde. De woningen zijn geschikt gemaakt voor mensen met een lichte zorgvraag, ook wel 'zorg op afspraak'. De realisatie van de appartementen maakt deel uit van de totale modernisering van het voormalige verzorgingshuis Rikkingahof in Oosterwolde.
Bron: Bouwen in het Noorden
lees meer


ABN - AMRO Grote Markt Groningen

25 juli 2017 De verbouwing van het pand van de ABN AMRO bank aan de noordzijde van de Grote Markt in Stad is in volle gang. Nadat de interne sloopwerkzaamheden in juni werden afgerond, wordt nu hard gewerkt aan het opnieuw optrekken van de gevel. Gisteren is een deel van de raampartij gezet. Zo zal het dak vol zonnepanelen komen te staan en wordt het gebouw voorzien van volledig nieuwe isolatie. Naar verwachting zal de verbouwing in november gereed zijn.
Bron: Dagblad van het Noorden

lees meerOplevering

19 juli 2017 Actium heeft de sleutel overgedragen gekregen van Bouwmij. Hendriks BV. van de 34 zorgappartementen in Oosterwolde.
Rikkingahof te Oosterwolde is de gebruiker van het gebouw.


lees meer

MVO - FIRA

17 juli 2017 Martini-Architekten heeft op 22 juni 2017 een Basis MVO-rapport gepubliceerd in het FIRA Platform. Klik hier om ons rapport inclusief MVO scorecard in te zien. FIRA is een verificatie-bureau en verifieert MVO-prestaties van bedrijven en instellingen. Het FIRA Platform is een online register waar bedrijven hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten. Het platform sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, AA1000 en GRI.


klik hier om om de samenvatting ISO 26000 te bekijken.
Havelte - bouw 22 woningen

7 juli 2017 In opdracht van Actium en uitgevoerd door de Brands Bouwgroep werden 22 levensloopbestendige woningen ontwikkeld aan de Hofweg en Beukenlaan in Havelte. Eind dit jaar kunnen de bewoners een prachtige en veilige woning tegemoet zien.

lees meer


Groningen - renovatie ABN AMRO Bank

30 juni 2017 Na de interne sloop van het gebouw door Jorritsma Bouw, is nu gestart met de opbouw! De verwachting is dat de oplevering eind van het jaar plaats zal vinden; dan zal het gebouw voldoen aan Breeam Excellent.
lees meer


Bouw woningen de wijk

6 juni 2017 33 nieuwbouwwoningen worden momenteel gerealiseerd aan de Parkweg en omgeving in De Wijk.
Projectinformatie
Locatie: De Wijk
Opdrachtgever: Actium Assen
Architect: Ruud Dessing en Erik van der Laan


Lees meer
Voorspoedige bouw 4 woningen Eelde

2 juni 2017 In het nieuwbouwplan Grote Veen in Eelde worden 4 ruime twee-onder-een-kapwoningen ontwikkeld. Architectonisch uitgangspunt is de asymmetrische vorm in het aanzicht. Door het kantelen van de kap ontstaan er hele verrassende verschillen in woningindeling.

Lees meer
Renovatie ABN AMRO Bank Groningen

9 mei 2017 Het gebouw van de ABN AMRO bank aan de Grote Markt in Groningen was toe aan een grondige renovatie. Wij hebben daartoe een plan ontwikkeld, dat enerzijds recht doet aan het orginele gebouw van J.J.M. Vegter, anderzijds voledig wordt aangepast aan de moderne tijd. De gevel van het naoorlogse gebouw krijgt een grondige opknapbeurt, maar de uiterlijke verschijningsvorm blijft behouden. Wel wordt een nieuwe mindervalidenentree gerealiseerd, voor een betere toegankelijkheid. Het atrium krijgt een directe visuele relatie met de Grote Markt, een transparantie die in het interieur verder wordt doorgevoerd. Door toepassing van o.m. PV panelen en een mos-sedumdak voldoet het gebouw ruimschoots aan Breeam very good in use. Momenteel is Jorritsma Bouw B.V. gestart met de verbouw van het pand en zij hopen medio november gereed te zijn.   

lees meer

foto: Wienerberger

Herstructurering Assen

12 april 2017 144 woningen in de wijk Assen-Oost maakten plaats voor 80 nieuwe woningen: 61 moderne gezinswoningen en 19 appartementen. Nijhuis Noord uit Assen realiseerde de huizen volgens Trento Concept, voor de gelegenheid in een ontwerp van Martini-architekten uit Groningen.


'Ruimte geven en nemen om Parijs te halen'

28 maart 2017 De deelnemers: Raf Holthuis, directeur/eigenaar bouwbedrijf Hesco Bouw. Mieke Oostra, lector ruimetelike transformatie Hanzehogeschool. Pieter van Hoesel, senior projectmanager en beleidsmedewerken vastgoedafdeling RUG. Lex de Boer, bestuurder woningcorporatie Lefier. Ruud Dessing, directeur/eigenaar Martini Architekten. Reinier Bron, commercieel manager Jorritsma Bouw. Roeland van der Schaaf, wethouder voor o.a. ruimtelijke ordening, wonen, arbeidsmarkt en grondzaken gemeente Groningen.
Meesterproef
28 maart 2017 Niek Lange en Bart Bliek van het Praedinius Technasium hebben in het kader van hun meesterproef onderzocht welke verduurzamingsmogelijkheden "Martini” woningen hebben. Als locatie werd een complex woningen in Den Burg gekozen. Naast verduurzaming moesten de woningen ook "verduplext” worden.Uitdrukkelijk mochten de studenten hierbij zelf de woningplattegronden ontwerpen. Immers de doelgroep voor deze woningen zijn jonge zelfstandigen. De plattegronden bestaan uit een "natte”kern, met daaromheen de woon- en slaapplekken. Als verduurzaming werd naast het isoleren van gevels en daken en slimme warmtesystemen, een kas toegepast, volgens het concept Prêt-á-Loger van de TU Delft. De kas dient hierbij als warmtebuffer in de verschillende seizoenen.

Een mooie presentatie van een halfjaar durende studie.  

 
GEWONNEN!

21 maart 2017 Jachthaven Noordergat in Lauwersoog heeft medio 2016 een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuw sanitair gebouw. Het gebouw moest een opvallende verschijning worden en daarnaast zeer duurzaam en flexibel zijn. Martini-architekten voldeed het beste aan de gestelde uitvraag. De kapvorm refereert aan de vorm van de zeilen en is goed zichtbaar vanaf de dijk. Deze vorm maakt het mede mogelijk om veel PV panelen en boilers toe te passen. Door de symetrische opbouw kan het gebouw in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid.

 Lees meer

5 woningen Marum opgeleverd

28 februari 2017 Op een prachtige zichtlokatie in Marum hebben we 5 woningen ontworpen in een strakke Groninger stijl. De woningen zijn levensloopbestendig, met een ruime woon/eetruimte en een slaapkamer met badkamer op de begane grond. Ook is de woning voorzien van 2 slaapkamers op de verdieping.
Lees meer
 
Bouw 34 appartementen Oosterwolde

21 februari 2017 Woningcorporatie Actium heeft een Design and Build selectie uitgeschreven onder 4 bouwcombinaties voor realisatie van 34 zorgwoningen (ZZP 4) bij de Rikkingahof in Oosterwolde.ouwmij Hendriks uit Assen heeft daartoe een team samengesteld waar, naast Martini-architekten, Ingenieursbureau Dijkhuis, WNP Raadgevend Ingenieurs en Huisman warmtetechniek deel uitmaakten. Een winnende combinatie. Gezamenlijk is een mooi, compact en duurzaam gebouw ontworpen in een prachtige omgeving, waar de toekomstige bewoners met veel plezier kunnen wonen. Inmiddels zijn wij gestart met de uitwerking van het plan en we verwachten medio 2017 de eerste bewoners te mogen verwelkomen. De bouw van de 34 appartementen in Oosterwolde verloopt dan ook voorspoedig!
Lees meerInformatieavond Hunzedal fase 3

14 februari 2017 De herstructurering van Hunzedal in Borger is aan zijn derde fase toe. Op 13 februari was er, door de gemeente Borger-Odoorn, een informatieavond georganiseerd. Toekomstige bewoners en omwonenden toonden veel belangstelling voor het plan. Er zullen 18 levensloopbestendige huurwoningen en 10 koopwoningen van het type
twee-onder-een-kap worden gerealiseerd.
  

Voorspoedige bouw woningen de Wijk

10 februari 2017 Nadat Martini-architekten het stedenbouwkundig plan voor 55 nieuwbouwwoningen aan de Parkweg e.o in De Wijk had ontworpen en de procedures waren afgerond, heeft Actium 33 woningen daarvan vrijgegeven voor een Design & Build selectie.
Lees meer


24

Renovatie 37 appartementen Alkmaar

24 januari 2017 Heijmans Drachten kreeg de opdracht van woningcorporatie Van Alckmaer voor Wonen om fase 1 van De Nieuwpoort uit te voeren.  Het betreft de renovatie van 37 appartementen voor ouderen. De renovatie is momenteel in volle gang en is naar verwachting medio 2017 gereed.

Lees meer

Archief 2022

Archief 2021

Archief 2020

Archief 2019
 
Archief 2018

Archief 2016
Powered by webXpress