Assen 
   

 

Roerdompstraat/ Eiberstraat


Pelikaanstraat
HERSTRUCTURERING  ASSEN 

Door Actium is ons gevraagd om een nieuwe invulling te geven aan 2 bestaande wijken/straten door middel van grondgebonden woningen en appartementen. Aan de Pelikaanstraat zijn in totaal 24 grondgebonden woningen en aan de Roerdompstraat 37 grondgebonden woningen + 19 appartementen gepland. In het stedenbouwkundige plan is gekeken naar een zorgvuldige inpassing van nieuwe woningen waarvan de architectuur goed moet passen in de omliggende wijk.

Voor de woningen is gekozen voor een relatief moderne detaillering op een traditioneel uitziende gevel. Opvallend zijn de wit-accenten op de begane grond die zorgen voor prettige ritmes in het straatbeeld. Hiervoor is ook gekozen om de woningen wat kleinschaliger te laten ervaren op straatniveau.

Er zijn twee hoofdvormen voor de woningen, namelijk: zadeldak- en lessenaarskapwoningen. Dit laatste type is toegepast aan de Roerdompstraat en Eiberstraat als stedenbouwkundige opmaat voor het appartementencomplex van drie lagen hoog.

Door bij het ontwerp van de zadeldakwoning rekening te houden met een zo laag mogelijke gootlijn, past de woning in schaal heel goed bij de omringende bestaande bebouwing. Voor wat betreft de plattegronden en inhoud doet deze woning het erg goed als gezinswoning. 

 Projectinformatie
Locatie: Assen
Opdrachtgever: Actium Assen
Architect: Ruud Dessing en Erik van der Laan 
Powered by webXpress