Jonkersvaart


  

   

    JONKERSVAART

Jonkersvaart, een klein dorp tussen Groningen en Drachten, nabij Marum. De wens van het dorp is om starters de gelegenheid te geven om in het dorp te blijven wonen. Voor dit doel is een uitermate betaalbare woning ontwikkeld die toch onverwachte kwaliteiten bied. Zo is de plattegrond uiterst flexibel en kan ingericht worden naar levensfase of omstandigheid. Op de begane grond kan een slaapkamer met badkamer worden gerealiseerd maar er is ook een ruime eetkamer of werkkamer mogelijk.
Aan de rand van het dorp zijn 2 locaties gevonden waar deze woning als kwadrantwoning in een heel agrarische- en bij de omgeving passende vorm is ontworpen. Samen vormen 4 woningen een ‘kapschuur’ en liggen wat verder terug op de kavel. Hierdoor ontstaat er een mooie ruimtelijke kwaliteit rondom het gebouw waarbij 2 woningen op de weg en 2 woningen op het achterliggend landschap zijn georiënteerd.
Vanuit de achtertuin heeft men een riant uitzicht op een weids landschap. Privacy wordt gewaarborgd door de hagen die rondom de terrassen moeten komen. Op deze manier zijn privé, collectief en openbaar op een mooie manier rondom het gebouw met elkaar verweven.

 Projectinformatie

Locatie: Jonkersvaart
Opdrachtgever: B. Timmer Projectontwikkeling
Architect: Erik van der Laan


Powered by webXpress