DIJKCOUPURE


   



    




MULTIFUNCTIONELE DIJKCOUPURE - ZOUTKAMP

In de dijk die Zoutkamp scheidt van de jachthaven aan het Lauwersmeergebied is een coupure aangebracht. Hierin bevinden zich half naar binnen geschoven volumes waarin een programma is aangebracht: toilet, was- en afwasgelegenheid, havenkantoor, wachtruimte en berging. De vormgeving is eenvoudig gehouden en de detaillering refereert aan de uitstraling van een oude sluis, zoals de rollagen met natuurstenen hoekpunten, de hoge houten schuifdeuren die overdag permanent geopend zijn en ’s avonds afgesloten kunnen worden. Ook de rode baksteen refereert aan de materialisering van de openbare werken in het dorp. De verticale glasopeningen in de gevel fungeren tevens als lichtbaken in het donker.

 


Projectinformatie
Locatie: Zoutkamp
Opdrachtgever: Gemeente de Marne te Leens
Architect: Erik van der Laan




 
 
 
Powered by webXpress