Noordlaren


    

 

  



WONING NOORDLAREN
Op een lang en smal terrein aan de Duinweg in Noordlaren, zal de bestaande keuterij worden vervangen door een nieuwe schuurwoning, met als referentie, kenmerkende plattelandsschuren. De formele gevel bestaat uit een aluminium lamellengevel, de feitelijke gevel uit grijs stucwerk. Door de samenhang van beide gevels ontstaat een mooie besloten woning.
Kenmerkend zijn de grote dakoverstekken, zowel uit het oogpunt van duurzaamheid als comfort. Deze overstekken zorgen enerzijds voor schaduwwerking, maar in de avondsituatie wordt juist de warmte vastgehouden, om zo aangenaam buiten te kunnen zitten. De gootlijn kan op deze wijze laag blijven, refererend aan het schuurmodel. Gekozen is voor een terughoudende, maar wel uiterst moderne vormgeving, passend in de sfeer van de omgeving.
De diepe tuin biedt een geweldig uitzicht. De woning is zo gesitueerd dat er een optimaal zicht op de 4 prachtige gezichtsbepalende beuken ontstaat. Door de samenhang van alle aspecten ontstaat een mooi en plezierig woongebouw.



Projectinformatie
Locatie: Noodlaren
Architect: Ruud Dessing







Powered by webXpress