Zuidbroek

 
   



GEZONDHEIDSCENTRUM
Een 1-laags gebouw langs de A7 aan een verkeersplein, bestaat uit een viertal volumes waarin zich verschillende zorgfuncties bevinden: huisarts, apotheek, thuiszorg en fysiotherapie. Door de volumes op een bepaalde manier te positioneren in de situatie, ontstaan er entrees rondom en een centrale wachtruimte in het midden. Deze centrale hal manifesteert zich van buitenaf door een transparante opbouw. De aan het verkeersplein grenzende hoek heeft een verbijzondering gekregen door een wat hoger element (torentje) waarin zich de technische ruimte van het complex bevind. Door het dak op bepaalde punten even te laten hellen, ontstaat er een speels geheel en is er mogelijkheid om voor bepaalde programma's net even wat meer hoogte te creëren.




Projectinformatie
Locatie: Zuidbroek
Opdrachtgever: Woonstichting Groninger Huis
Architect: Jan Bouwsema/ Erik van der Laan

 
 
















Powered by webXpress