Siddeburen


   













 
24 ZORGWONINGEN + DIENSTENCENTRUM
Stichting Woningbouw Slochteren kwam met de vraag om een gebouw met 24 zorgwoningen te ontwerpen ten behoeve van cliënten van NOVO op een nieuwbouw locatie. Het gebouw moest passen in het beeld van het dorp en de binding die zij heeft met de agrarische sector. Om deze reden is gekozen voor een boerderijvorm. Echter in de detaillering en materialisering is een duidelijke binding gemaakt met de moderne tijd. In de kop bevind zich de gemeenschappelijke ruimte en de ondersteunende ruimten. Op de begane grond bevinden zich 13 woningen voor zelfredzame cliënten van de NOVO en op de verdieping 11 woningen als groep. In de vorm was zichtbaarheid van de entree belangrijk. Het materiaal waarvoor is gekozen: baksteen en een strak vlak pannendak. Door uitsneden te maken uit het volume wordt vervolgens een ander materiaal zichtbaar: hout. Er is gekozen voor een houtsoort die duurzaam is en lang meegaat mits het goed voorbehandeld is. Het hout wordt zichtbaar daar waar het gebouw een gezicht moet hebben en openheid moet uitstralen.



Projectinformatie
Locatie: Siddeburen
Opdrachtgever: Stichting woningbouw Slochteren
Architect: Erik van der Laan






Powered by webXpress