Zuidbroek (Spoorstraat)


   
 
 
  


10 APPARTEMENTEN (TOTAAL 27 APPARTEMENTEN)
De vraag was om een passend appartementenblok te maken die aansluiting zou moeten vinden aan de naastliggende supermarkt die ongeveer op hetzelfde moment ontwikkeld werd en die gezamenlijk een wand zou vormen. Op de begane grond zou tevens plaats moeten zijn voor een of meer winkels.
Uitgangspunt voor het ontwerp was een zekere klassieke en daardoor herkenbare vormgeving.
Het thema in het ontwerp is vooral de ritmes in de gevel, de strakke zetting van de gevelopeningen in combinatie met naar buiten gemetselde ribben. Het geheel is zeer strak afgewerkt met een vlakke pan in de kap waarbij door de kaphelling en dakopbouwen zo ruim mogelijke appartementen zijn gerealiseerd. Opvallend aan het ontwerp is de verbijzondering op de hoek die goed aansluit op de architectuur elders in het dorp. De appartementen zijn gericht naar het plein en naar de achterkant, waar het uitzicht biedt over de Pijpstraat en het Winschoterdiep.
 

 
Projectinformatie
Locatie: Zuidbroek
Opdrachtgever: Stichting Groninger Huis Zuidbroek
Architect: Erik van der Laan/ Ed Lensink



 
 
 
 
Powered by webXpress