Hoogeveen 42 woningen


 
 



42 WONINGEN HOOGEVEEN

De woningen zullen worden gebouwd volgens het Trento systeem van Nijhuis, uitgevoerd in baksteen in diverse kleurnuances, goed passend in de Schilderswijk. Baksteen is ook een mooi en geliefd materiaal bij bewoners en huiseigenaren (corporaties), blijft zeer lang mooi en is onderhoudsvriendelijk. Het cluster langs de Frans Halsstraat wordt uitgevoerd in rode baksteen, om goed aan te sluiten op de naastgelegen wijk. Deze kleur wordt ook doorgezet in de dakpannen. De bergingen worden uitgevoerd in verticale houten delen.

 

De twee clusters rondom het centrale groene pleintje krijgen lichtere genuanceerde kleuren. Wel worden alle woningen voorzien van een afwijkende kleur in het plint. Het basement en de ritmiek van de gevels zorgt voor eenheid binnen het cluster daar het zowel bij de eengezinswoningen, als ook bij de levensloopbestendige woningen wordt toegepast.

 

Het centrale groene pleintje wordt uitgevoerd met een ovaal verhard gedeelte, dat als "huiskamer” dient, compleet uitgevoerd met zitbanken en een jeu de boulesbaan. Het geheel wordt omsloten door een groene haag.

 



Projectinformatie
Locatie: Hoogeveen
Architect: Erik van der Laan







Powered by webXpress