Groningen


   






 

FACELIFTING MERCURE HOTEL GRONINGEN

Het Mercure hotel is gelegen op de hoek van het Julianaplein in Groningen naast het MartiniPlaza en het Gasunie gebouw. Het gebouw is een blikvanger bij het binnenkomen van de stad en bestaat uit grote volumes die tegen elkaar zijn geschoven. Om dit beeld in stand te houden hebben we de gevels voorzien van metalic gekleurde beplating in twee verschillende tinten met een schittering die doet denken aan edelmetaal.

Alle ondergeschikte elementen en de plint zijn antraciet geschilderd om de hoofdvolumes duidelijker uit te laten komen. De kleur felroze is gerelateerd aan de huisstijl van het hotel en geeft in een subtiel lijnenspel op de gevel nog meer luxe en warmte qua uitstraling. Het gebouw is nu een volwaardige toevoeging aan het architectonisch ensemble bij de entree van de stad.



Projectinformatie
Locatie: Groningen
Architect: Ed Lensink en Erik van der Laan

 


 

 

Powered by webXpress