Grijpskerk


   
 
 
  


MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM
Op uitnodiging zijn wij de uitdaging aangegaan om een multifunctioneel centrum voor Grijpskerk te ontwikkelen. Een uitdaging, daar het gebouw flexibel in omvang moest zijn, er moesten verschillende gebruikersgroepen gebruik van kunnen maken en het gebouw moest een verbindend element tussen Grijpskerk en het station dienen te worden. Daartoe werd een U-vormig gebouw ontwikkeld. Beide poten van de U zijn flexibel in lengte. De lengte van de poten is afhankelijk van het programma van eisen. De positie van de gebruikers in de 'poten' kan worden gekoppeld aan de kwaliteiten rondom het gebouw. In het gesloten deel van de U bevindt zich een grote centrale ruimte, die door alle gebruikers gebruikt kan worden. Aan de kopkant van de U is de voetbalkantine gesitueerd op de verdieping, georiënteerd op het voetbalveld. De verschillende gebruikers hebben elk hun eigen ruimte, maar zij kunnen indien gewenst ook gebruik maken van de algemene ruimten. Kortom, op deze wijze is een flexibel gebouw ontstaan.




Projectinformatie 
Locatie: Grijpskerk
Opdrachtgever: Hornbouw b.v. te Grijpskerk
Architect: Ruud Dessing/ Erik van der Laan






Powered by webXpress