NIEUWS21 juli 2017


 19 juli 2017Oplevering

Actium heeft de sleutel overgedragen gekregen van Bouwmij. Hendriks BV. van de 34 zorgappartementen in Oosterwolde.
Rikkingahof te Oosterwolde is de gebruiker van het gebouw.
17 juli 2017MVO - FIRA

Martini-Architekten heeft op 22 juni 2017 een Basis MVO-rapport gepubliceerd in het FIRA Platform.
klik hier om ons rapport inclusief MVO scorecard in te zien.

FIRA is een verificatie-bureau en verifieert MVO-prestaties van bedrijven en instellingen. Het FIRA Platform is een online register waar bedrijven hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten. Het platform sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, AA1000 en GRI.


klik hier om om de samenvatting ISO 26000 te bekijken.07 juli 2017


Havelte - bouw 22 woningen

In opdracht van Actium en uitgevoerd door de Brands Bouwgroep werden 22 levensloopbestendige woningen ontwikkeld aan de Hofweg en Beukenlaan in Havelte. Eind dit jaar kunnen de bewoners een prachtige en veilige woning tegemoet zien.


lees meer

30 juni 2017


Groningen - renovatie ABN AMRO Bank

Na de interne sloop van het gebouw door Jorritsma Bouw, is nu gestart met de opbouw!
De verwachting is dat de oplevering eind van het jaar plaats zal vinden; dan zal het gebouw voldoen aan Breeam Excellent.


lees meer


 

06 juni 2017


Bouw woningen de wijk

33 nieuwbouwwoningen worden momenteel gerealiseerd aan de Parkweg en omgeving in De Wijk.


Projectinformatie
Locatie: De Wijk
Opdrachtgever: Actium Assen
Architect: Ruud Dessing en Erik van der Laan


Lees meer


02 juni 2017


Voorspoedige bouw 4 woningen Eelde

In het nieuwbouwplan Grote Veen in Eelde worden 4 ruime 2 onder 1- woningen ontwikkeld. Architectonisch uitgangspunt is de asymmetrische vorm in het aanzicht. Door het kantelen van de kap ontstaan er hele verrassende verschillen in woningindeling.

 

Lees meer09 mei 2017Renovatie ABN AMRO Bank Groningen

Het gebouw van de ABN AMRO bank aan de Grote Markt in Groningen was toe aan een grondige renovatie. Wij hebben daartoe een plan ontwikkeld, dat enerzijds recht doet aan het orginele gebouw van J.J.M. Vegter, anderzijds voledig wordt aangepast aan de moderne tijd. De gevel van het naoorlogse gebouw krijgt een grondige opknapbeurt, maar de uiterlijke verschijningsvorm blijft behouden. Wel wordt een nieuwe mindervalidenentree gerealiseerd, voor een betere toegankelijkheid. Het atrium krijgt een directe visuele relatie met de Grote Markt, een transparantie die in het interieur verder wordt doorgevoerd. Door toepassing van o.m. PV panelen en een mos-sedumdak voldoet het gebouw ruimschoots aan Breeam very good in use. Momenteel is Jorritsma Bouw  B.V. gestart met de verbouw van het pand en zij hopen medio november gereed te zijn.   


lees meer12 april 2017


 

Herstructurering Assen

144 woningen in de wijk Assen-Oost maakten plaats voor tachtig nieuwe: 61 moderne gezinswoningen en negentien appartementen. Nijhuis Noord uit Assen realiseerde de huizen volgens Trento-conkcept, voor de gelegenheid in een ontwerp van Martini-architekten uit Groningen.


klik hier voor het artikel Bouwen in het Noorden

 11 april 2017