NIEUWS


28 maart 2017


Meesterproef

Niek Lange en Bart Bliek van het Praedinius Technasium hebben in het kader van hun meesterproef onderzocht welke verduurzamingsmogelijkheden "Martini” woningen hebben. Als locatie werd een complex woningen in Den Burg gekozen. Naast verduurzaming moesten de woningen ook "verduplext” worden.Uitdrukkelijk mochten de studenten hierbij zelf de woningplattegronden ontwerpen. Immers de doelgroep voor deze woningen zijn jonge zelfstandigen. De plattegronden bestaan uit een "natte”kern, met daaromheen de woon- en slaapplekken. Als verduurzaming werd naast het isoleren van gevels en daken en slimme warmtesystemen, een kas toegepast, volgens het concept Prêt-á-Loger van de TU Delft. De kas dient hierbij als warmtebuffer in de verschillende seizoenen.

Een mooie presentatie van een halfjaar durende studie.  

 

21 maart 2017


GEWONNEN!

Jachthaven Noordergat in Lauwersoog heeft medio 2016 een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuw sanitair gebouw. Het gebouw moest een opvallende verschijning worden en daarnaast zeer duurzaam en flexibel zijn. Martini-architekten voldeed het beste aan de gestelde uitvraag. De kapvorm refereert aan de vorm van de zeilen en is goed zichtbaar vanaf de dijk. Deze vorm maakt het mede mogelijk om veel PV panelen en boilers toe te passen. Door de symetrische opbouw kan het gebouw in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid.

 

Lees meer
28 februari 2017


5 woningen Marum opgeleverd

Op een prachtige zichtlokatie in Marum hebben we 5 woningen ontworpen in een strakke Groninger stijl. De woningen zijn levensloopbestendig, met een ruime woon/eetruimte en een slaapkamer met badkamer op de begane grond. Ook is de woning voorzien van 2 slaapkamers op de verdieping.

Lees meer 
21 februari 2017


Bouw 34 appartementen Oosterwolde

Woningcorporatie Actium heeft een Design and Build selectie uitgeschreven onder 4 bouwcombinaties voor realisatie van 34 zorgwoningen (ZZP 4) bij de Rikkingahof in Oosterwolde.
Bouwmij Hendriks uit Assen heeft daartoe een team samengesteld waar, naast Martini-architekten, Ingenieursbureau Dijkhuis, WNP Raadgevend Ingenieurs en Huisman warmtetechniek deel uitmaakten.

Een winnende combinatie. Gezamenlijk is een mooi, compact en duurzaam gebouw ontworpen in een prachtige omgeving, waar de toekomstige bewoners met veel plezier kunnen wonen. Inmiddels zijn wij gestart met de uitwerking van het plan en we verwachten medio 2017 de eerste bewoners te mogen verwelkomen.
De bouw van de 34 appartementen in Oosterwolde verloopt dan ook voorspoedig!

Lees meer20 februari 2017


Het voorjaar in aantocht...
 
14 februari 2017


Informatieavond Hunzedal fase 3

De herstructurering van Hunzedal in Borger is aan zijn derde fase toe. Op 13 februari was er, door de gemeente Borger-Odoorn, een informatieavond georganiseerd. Toekomstige bewoners en omwonenden toonden veel belangstelling voor het plan. Er zullen 18 levensloopbestendige huurwoningen en 10 koopwoningen van het type
2 onder 1 kap worden gerealiseerd.

 


10 februari 2017

 

Voorspoedige bouw woningen de Wijk

Nadat Martini-architekten het stedenbouwkundig plan voor 55 nieuwbouwwoningen aan de Parkweg e.o in De Wijk had ontworpen en de procedures waren afgerond, heeft Actium 33 woningen daarvan vrijgegeven voor een Design & Build selectie.

Lees meer


24 januari 2017
Renovatie 37 appartementen Alkmaar

Heijmans Drachten kreeg de opdracht van woningcorporatie Van Alkmaer voor Wonen om fase 1 van De Nieuwpoort uit te voeren.  Het betreft de renovatie van 37 appartementen voor ouderen. De renovatie is momenteel in volle gang en is naar verwachting medio 2017 gereed.

 

Lees meer


23 december 2016
Martini-architekten wenst u prettige feestdagen en een goed 2017!


 

 25 november 2016Halfvrijstaande woningen Eelde

Na de succesvolle verkoop van 4 ruime halfvrijstaande woningen aan de Groote Veen in Eelde gaat nu een 2e kluster van 6 woningen in de verkoop. Ook deze woningen zijn gesitueerd aan de Groote Veen. U kunt informatie krijgen bij Hegeman Noord te Stadskanaal, info@hegemannoord.com  0599-696969, of bij B. Timmer Projectontwikkeling te Borger 06-30157478


Lees meer

 

 09 november 2016

NAM

foto:: TW.nl


Bevingsbestendig bouwen in Groningen

Afgelopen dinsdag beoordeelde een jury wie van de inzenders van plannen voor bevingsbestendiger bouwen in Groningen een bijdrage krijgt voor verdere uitwerking.

 


 08 november 2016

foto:: Bouwen in het Noorden


8 wisselwoningen Loppersum

De acht wisselwoningen die Bouwmaatschappij Vuurboom bouwde aan de Wirdummerweg in Loppersum zijn een staaltje vernuft: aardbevingsbestendig, licht en zeer energiezuinig.
Het zijn daarbij ook nog eens mooie, veilige en duurzame woningen...

 


 01 november 2016


foto: Dagblad v.h. Noorden


Vervangende nieuwbouw De Wijk

De Brands Bouwgroep uit Emmen stampt vanaf volgende week 33 nieuwe huizen uit de grond in De Wijk. Het gaat om 27 eengezins- en 6 levensloopbestendige woningen.

De nieuwe huizen verrijzen in opdracht van woningstichting Actium aan de Beatrixweg, de Burgemeester De la Saussaye Briëtweg, de Parkweg en de Wilhelminaweg. Hier stonden eerder 47 huurhuizen uit de jaren 1955-1967. Ze voldeden niet meer aan de eisen van de tijd en zijn afgebroken...


Zie artikel Dagblad v.h. Noorden28 oktober 2016

 


Toiletgebouw San Carlos - Nicaragua

Stedenband Groningen-San Carlos: foto vd week: openbare toiletten, aangelegd in de jaren '90 door Architectenbureau Martini..
7 oktober 2016

 


Oplevering 80 woningen Assen

Aan de Pelikaanstraat zijn in totaal 24 grondgebonden woningen en aan de Roerdompstraat 37 grondgebonden woningen + 19 appartementen gepland. In het stedenbouwkundige plan is gekeken naar een zorgvuldige inpassing van nieuwe woningen waarvan de architectuur goed moet passen in de omliggende wijk.


Lees meer4 oktober 2016


Start bouw 33 energiezuinge woningen in De Wijk

Brands Bouwgroep start de bouw van de 33 energiezuinige woningen in De Wijk begin oktober, in opdracht van Actium te Assen. De oplevering van de woningen zal medio zomer 2017 plaatsvinden.

Lees meer

 27 september 2016


34 appartementen Oosterwolde

De bouw van de 34 appartementen in Oosterwolde verloopt voorspoedig. De opdrachtgever van het plan is Woningcorporatie Actium te Assen.

Lees meer20 september 2016


Oplevering - 8 woningen Loppersum

Lees meer30 augustus  2016Hermus en Zandstra: 'wat een feestje..'

- Artikel: Dagblad v.h. Noorden 27 augustus 2016 -


Info Martini-architekten: De zesentwintig appartementen zijn bedoeld voor senioren. Daarbij is er plaats ingeruimd voor diverse functies. Een huisartsenpost, een restaurant, een praktijkruimte voor fysiotherapie, een fitnessruimte en een gezamenlijke woonkamer beslaan dan ook een groot gedeelte van de begane grond. De met glazen lamellen afgeschermde gangen naar de appartementen omarmen een gemeenschappelijke en afgesloten tuin. Twee luxe penthouses zorgen voor een hoger accent aan het plein.

 22 juli 2016

 


28 juni 2016   

                                

 

Bouw Loppersum in volle gang

Lees meer


21 juni 2016   


                                
 

22 levensloopbestendige woningen - Havelte

Aan de Hofweg en Beukenlaan in Havelte zullen 22 levensloopbestendige woningen worden gerealiseerd in het kader van een herstructurerungsproject. Woningcorporatie Actium heeft daartoe het initiatief genomen en heeft ons bureau, samen met Bouwgroep Brands uit Emmen daartoe opdracht gegeven.
Lees meer


7 juni 2016                                 Bouwen in het Noorden3 juni 2016

 

 VBNO: Opdracht voor quick scan voor kabelbaan boven de busbaan langs de oosterhamrikzone
   

De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) (http://www.vbno.info/nl/) wil een 'quick scan' instellen om een goede indruk te krijgen van kansen en mogelijkheden van een kabelbaan boven de busbaan langs de Oosterhamrikzone.
lees meer31 mei 2016


Dagje 'Botteren'

 

Een aangenaam dagje "Botteren" met onze ketenpartners van De Verduurzamers. De St. Tot Behoud van Kamper Botters had het prima voor elkaar.

 24 mei 2016


koopwoningen Marum

In Marum zijn een vijftal koopwoningen ontwikkeld door B. Timmer Projectontwikkeling. De Van Dijk Groep is gestart met de bouw van deze woningen. waarbij de fundering gereed is.13 mei 2016

80 woningen Assen

Aan de Pelikaanstraat zijn in totaal 24 grondgebonden woningen en aan de Roerdompstraat 37 grondgebonden woningen + 19 appartementen gepland. Opdrachtgever van het plan is Actium te Assen. In het stedenbouwkundige plan is gekeken naar een zorgvuldige inpassing van nieuwe woningen waarvan de architectuur goed moet passen in de omliggende wijk.

Lees meer
10 mei 2016

 

Groningen-Moermansk

De St. Stedenband Groningen-Moermansk onder voorzitterschap van Marjo van Dijken vergadert één keer per maand op ons bureau. Onlangs brachten Larissa Bagina (bestuurslid) en Joeri Erofeev (voorzitter) van de zustervereniging uit Moermansk een bezoek aan Groningen, waarbij ook ons kantoor werd aangedaan. Het werd een gezellige Russisch-/Duits-/Nederlandstalige vargadering om zo de banden aan te halen en vervolgafspraken voor bezoeken over en weer te maken.

Zie webstie GRONINGEN-MOERMANSK
9 mei 2016

Ulgersmaweg Vitaal!8 april 2016

Gewonnen!!

De Wijk - 33 woningen
8 april 2016

Fundering 21 Bevingsbestendige wisselhuizen Loppersum gereed

Lees meer
4 april 2016


Hoogleraar: 'Instortingsgevaar rijtjeshuizen aanzienlijk bij zwaardere aardbeving'.

De kans dat rijtjeswoningen in Loppersum bij een zwaardere aardbeving instorten is aanzienlijk groter dan toe nu toe werd aangenomen.

Tot die conclusie komt oud-hoogleraar Jacques Hagoort van de TU Delft in een uitgebreide analyse, die deze week wordt gepubliceerd in het vakblad 'Ruimtelijke Veiligheid en Risicobeleid'.

Bron: Dagblad van het Noorden

1 april 2016

'Diva van de architectuur' Zaha Hadid overleden


Bericht Telegraaf (klik hier)
29 maart 20168 bevingsbestendige woningen in Loppersum van Martini-architekten
in samenwerking met Vuurboom.

21 Bevingsbestendige wisselhuizen Loppersum 

De NAM, de gemeente Loppersum en twee bouwondernemers hebben vrijdag aangekondigd dat er 21 aardbevingsbestendige wisselwoningen worden gebouwd in Loppersum, aan de Wirdummerweg en Over de Wijmers. Wethouder Pier Prins van de gemeente Loppersum: 'Wisselwoningen zijn een belangrijke voorwaarde om op grote schaal huizen te versterken. Bewoners moeten comfortabel kunnen wonen wanneer er vervangende nieuwbouw wordt gerealiseerd of hun huis ingrijpend wordt versterkt.
Lees meer


Bron: Eemsbode
22 maart 2016

Nationaal Coördinator Hans Alders

De bewoners van het aardbevingsgebied konden zich zaterdag uitgebreid laten informeren over Nationaal Coördinator Hans Alders. Daar hebben ruim duizend inwoners van Loppersum, Ten Post, 't Zandt, Overschild en Appingedam gehoor aan gegeven.

Lees meer

Bron: RTV Noord 
 
 Archief


Powered by webXpress