NIEUWS8 september 20174 woningen Eelde

In het nieuwbouwplan Grote Veen in Eelde zijn in samenwerking met B. Timmer Projectontwikkeling, 4 ruime 2 onder 1-kap woningen ontwikkeld. Architectonisch uitgangspunt is de a-symetrische vorm in het aanzicht. Door het kantelen van de kap ontstaan er hele verrassende verschillen in woningindeling.

lees meer


 


2 augustus 201734 Zorgappartementen Oosterwolde

Bron: Bouwen in het Noorden
Negen grondgebonden aanleunwoningen werden gesloopt, omdat ze niet meer van deze tijd waren. Ervoor in de plaats kwamen 31 zorgappartementen en drie algemene woonkamers bij de Rikkingahof in Oosterwolde. De woningen zijn geschikt gemaakt voor mensen met een lichte zorgvraag, ook wel 'zorg op afspraak'. De realisatie van de appartementen maakt deel uit van de totale modernisering van het voormalige verzorgingshuis Rikkingahof in Oosterwolde.


lees meer25 juli 2017
ABN - AMRO Grote Markt Groningen

Bron: Dagblad van het Noorden
De verbouwing van het pand van de ABN AMRO bank aan de noordzijde van de Grote Markt in Stad is in volle gang. Nadat de interne sloopwerkzaamheden in juni werden afgerond, wordt nu hard gewerkt aan het pnieuw optrekken van de gevel. Gisteren is een deel van de raampartij gezet. Zo zal het dak vol zonnepanelen komen te staan en wordt het gebouw voorzien van volledig nieuwe isolatie. Naar verwachting zal de verbouwing in november gereed zijn.

lees meer19 juli 2017Oplevering

Actium heeft de sleutel overgedragen gekregen van Bouwmij. Hendriks BV. van de 34 zorgappartementen in Oosterwolde.
Rikkingahof te Oosterwolde is de gebruiker van het gebouw.


lees meer17 juli 2017MVO - FIRA

Martini-Architekten heeft op 22 juni 2017 een Basis MVO-rapport gepubliceerd in het FIRA Platform.
klik hier om ons rapport inclusief MVO scorecard in te zien.

FIRA is een verificatie-bureau en verifieert MVO-prestaties van bedrijven en instellingen. Het FIRA Platform is een online register waar bedrijven hun MVO-prestaties zichtbaar maken aan klanten. Het platform sluit nauw aan bij internationale normen op het gebied van duurzaamheid zoals ISO 26000, AA1000 en GRI.


klik hier om om de samenvatting ISO 26000 te bekijken.07 juli 2017


Havelte - bouw 22 woningen

In opdracht van Actium en uitgevoerd door de Brands Bouwgroep werden 22 levensloopbestendige woningen ontwikkeld aan de Hofweg en Beukenlaan in Havelte. Eind dit jaar kunnen de bewoners een prachtige en veilige woning tegemoet zien.


lees meer

30 juni 2017


Groningen - renovatie ABN AMRO Bank

Na de interne sloop van het gebouw door Jorritsma Bouw, is nu gestart met de opbouw!
De verwachting is dat de oplevering eind van het jaar plaats zal vinden; dan zal het gebouw voldoen aan Breeam Excellent.


lees meer


 

06 juni 2017


Bouw woningen de wijk

33 nieuwbouwwoningen worden momenteel gerealiseerd aan de Parkweg en omgeving in De Wijk.


Projectinformatie
Locatie: De Wijk
Opdrachtgever: Actium Assen
Architect: Ruud Dessing en Erik van der Laan


Lees meer


02 juni 2017


Voorspoedige bouw 4 woningen Eelde

In het nieuwbouwplan Grote Veen in Eelde worden 4 ruime 2 onder 1- woningen ontwikkeld. Architectonisch uitgangspunt is de asymmetrische vorm in het aanzicht. Door het kantelen van de kap ontstaan er hele verrassende verschillen in woningindeling.

 

Lees meer09 mei 2017Renovatie ABN AMRO Bank Groningen

Het gebouw van de ABN AMRO bank aan de Grote Markt in Groningen was toe aan een grondige renovatie. Wij hebben daartoe een plan ontwikkeld, dat enerzijds recht doet aan het orginele gebouw van J.J.M. Vegter, anderzijds voledig wordt aangepast aan de moderne tijd. De gevel van het naoorlogse gebouw krijgt een grondige opknapbeurt, maar de uiterlijke verschijningsvorm blijft behouden. Wel wordt een nieuwe mindervalidenentree gerealiseerd, voor een betere toegankelijkheid. Het atrium krijgt een directe visuele relatie met de Grote Markt, een transparantie die in het interieur verder wordt doorgevoerd. Door toepassing van o.m. PV panelen en een mos-sedumdak voldoet het gebouw ruimschoots aan Breeam very good in use. Momenteel is Jorritsma Bouw  B.V. gestart met de verbouw van het pand en zij hopen medio november gereed te zijn.   


lees meer
12 april 2017

foto: Wieneberger

Herstructurering Assen

144 woningen in de wijk Assen-Oost maakten plaats voor 80 nieuwe woningen: 61 moderne gezinswoningen en 19 appartementen. Nijhuis Noord uit Assen realiseerde de huizen volgens Trento Concept, voor de gelegenheid in een ontwerp van Martini-architekten uit Groningen.
28 maart 2017'Ruimte geven en nemen om Parijs te halen'

De deelnemers: Raf Holthuis, directeur/eigenaar bouwbedrijf Hesco Bouw. Mieke Oostra, lector ruimetelike transformatie Hanzehogeschool. Pieter van Hoesel, senior projectmanager en beleidsmedewerken vastgoedafdeling RUG. Lex de Boer, bestuurder woningcorporatie Lefier. Ruud Dessing, directeur/eigenaar Martini Architekten. Reinier Bron, commercieel manager Jorritsma Bouw. Roeland van der Schaaf, wethouder voor o.a. ruimtelijke ordening, wonen, arbeidsmarkt en grondzaken gemeente Groningen.
28 maart 2017


 

 

Meesterproef

Niek Lange en Bart Bliek van het Praedinius Technasium hebben in het kader van hun meesterproef onderzocht welke verduurzamingsmogelijkheden "Martini” woningen hebben. Als locatie werd een complex woningen in Den Burg gekozen. Naast verduurzaming moesten de woningen ook "verduplext” worden.Uitdrukkelijk mochten de studenten hierbij zelf de woningplattegronden ontwerpen. Immers de doelgroep voor deze woningen zijn jonge zelfstandigen. De plattegronden bestaan uit een "natte”kern, met daaromheen de woon- en slaapplekken. Als verduurzaming werd naast het isoleren van gevels en daken en slimme warmtesystemen, een kas toegepast, volgens het concept Prêt-á-Loger van de TU Delft. De kas dient hierbij als warmtebuffer in de verschillende seizoenen.

Een mooie presentatie van een halfjaar durende studie.  

 

21 maart 2017


 

GEWONNEN!

Jachthaven Noordergat in Lauwersoog heeft medio 2016 een prijsvraag uitgeschreven voor een nieuw sanitair gebouw. Het gebouw moest een opvallende verschijning worden en daarnaast zeer duurzaam en flexibel zijn. Martini-architekten voldeed het beste aan de gestelde uitvraag. De kapvorm refereert aan de vorm van de zeilen en is goed zichtbaar vanaf de dijk. Deze vorm maakt het mede mogelijk om veel PV panelen en boilers toe te passen. Door de symetrische opbouw kan het gebouw in de toekomst eenvoudig worden uitgebreid.

 

Lees meer
28 februari 2017


5 woningen Marum opgeleverd

Op een prachtige zichtlokatie in Marum hebben we 5 woningen ontworpen in een strakke Groninger stijl. De woningen zijn levensloopbestendig, met een ruime woon/eetruimte en een slaapkamer met badkamer op de begane grond. Ook is de woning voorzien van 2 slaapkamers op de verdieping.

Lees meer 
21 februari 2017


Bouw 34 appartementen Oosterwolde

Woningcorporatie Actium heeft een Design and Build selectie uitgeschreven onder 4 bouwcombinaties voor realisatie van 34 zorgwoningen (ZZP 4) bij de Rikkingahof in Oosterwolde.
Bouwmij Hendriks uit Assen heeft daartoe een team samengesteld waar, naast Martini-architekten, Ingenieursbureau Dijkhuis, WNP Raadgevend Ingenieurs en Huisman warmtetechniek deel uitmaakten.

Een winnende combinatie. Gezamenlijk is een mooi, compact en duurzaam gebouw ontworpen in een prachtige omgeving, waar de toekomstige bewoners met veel plezier kunnen wonen. Inmiddels zijn wij gestart met de uitwerking van het plan en we verwachten medio 2017 de eerste bewoners te mogen verwelkomen.
De bouw van de 34 appartementen in Oosterwolde verloopt dan ook voorspoedig!

Lees meer
14 februari 2017


Informatieavond Hunzedal fase 3

De herstructurering van Hunzedal in Borger is aan zijn derde fase toe. Op 13 februari was er, door de gemeente Borger-Odoorn, een informatieavond georganiseerd. Toekomstige bewoners en omwonenden toonden veel belangstelling voor het plan. Er zullen 18 levensloopbestendige huurwoningen en 10 koopwoningen van het type
2 onder 1 kap worden gerealiseerd.

 


10 februari 2017

 

Voorspoedige bouw woningen de Wijk

Nadat Martini-architekten het stedenbouwkundig plan voor 55 nieuwbouwwoningen aan de Parkweg e.o in De Wijk had ontworpen en de procedures waren afgerond, heeft Actium 33 woningen daarvan vrijgegeven voor een Design & Build selectie.

Lees meer24 januari 2017
Renovatie 37 appartementen Alkmaar

 

Heijmans Drachten kreeg de opdracht van woningcorporatie Van Alckmaer voor Wonen om fase 1 van De Nieuwpoort uit te voeren.  Het betreft de renovatie van 37 appartementen voor ouderen. De renovatie is momenteel in volle gang en is naar verwachting medio 2017 gereed.

 

Lees meer


23 december 2016
Martini-architekten wenst u prettige feestdagen en een goed 2017!


 

 25 november 2016Halfvrijstaande woningen Eelde

Na de succesvolle verkoop van 4 ruime halfvrijstaande woningen aan de Groote Veen in Eelde gaat nu een 2e kluster van 6 woningen in de verkoop. Ook deze woningen zijn gesitueerd aan de Groote Veen. U kunt informatie krijgen bij Hegeman Noord te Stadskanaal, info@hegemannoord.com  0599-696969, of bij B. Timmer Projectontwikkeling te Borger 06-30157478


Lees meer

 

 09 november 2016

NAM

foto:: TW.nl


Bevingsbestendig bouwen in Groningen

Afgelopen dinsdag beoordeelde een jury wie van de inzenders van plannen voor bevingsbestendiger bouwen in Groningen een bijdrage krijgt voor verdere uitwerking.

 


 


 

08 november 2016


8 wisselwoningen Loppersum

De acht wisselwoningen die Bouwmaatschappij Vuurboom bouwde aan de Wirdummerweg in Loppersum zijn een staaltje vernuft: aardbevingsbestendig, licht en energiezuinig.01 november 2016


foto: Dagblad v.h. Noorden

Vervangende nieuwbouw De Wijk

De Brands Bouwgroep uit Emmen stampt vanaf volgende week 33 nieuwe huizen uit de grond in De Wijk. Het gaat om 27 eengezins- en 6 levensloopbestendige woningen.

De nieuwe huizen verrijzen in opdracht van woningstichting Actium aan de Beatrixweg, de Burgemeester De la Saussaye Briëtweg, de Parkweg en de Wilhelminaweg. Hier stonden eerder 47 huurhuizen uit de jaren 1955-1967. Ze voldeden niet meer aan de eisen van de tijd en zijn afgebroken...


Zie artikel Dagblad v.h. Noorden28 oktober 2016

 


Toiletgebouw San Carlos - Nicaragua

Stedenband Groningen-San Carlos: foto vd week: openbare toiletten, aangelegd in de jaren '90 door Architectenbureau Martini..
7 oktober 2016

 

Oplevering 80 woningen Assen

Aan de Pelikaanstraat zijn in totaal 24 grondgebonden woningen en aan de Roerdompstraat 37 grondgebonden woningen + 19 appartementen gepland. In het stedenbouwkundige plan is gekeken naar een zorgvuldige inpassing van nieuwe woningen waarvan de architectuur goed moet passen in de omliggende wijk.


Lees meer
4 oktoberber 2016

Start bouw 33 energiezuinige woningen in De Wijk

Brands Bouwgroep start de bouw van de 33 energiezuinige woningen in De Wijk begin oktober, in opdracht van Actium te Assen. De oplevering van de woningen zal medio zomer 2017 plaatsvinden.
Lees meer

 


27 september 2016


34 appartementen Oosterwolde

De bouw van de 34 appartementen in Oosterwolde verloopt voorspoedig. De opdrachtgever van het plan is Woningcorporatie Actium te Assen.

Lees meer20 september 2016


Oplevering - 8 woningen Loppersum

Lees meer30 augustus  2016Hermus en Zandstra: 'wat een feestje..'

- Artikel: Dagblad v.h. Noorden 27 augustus 2016 -


Info Martini-architekten: De zesentwintig appartementen zijn bedoeld voor senioren. Daarbij is er plaats ingeruimd voor diverse functies. Een huisartsenpost, een restaurant, een praktijkruimte voor fysiotherapie, een fitnessruimte en een gezamenlijke woonkamer beslaan dan ook een groot gedeelte van de begane grond. De met glazen lamellen afgeschermde gangen naar de appartementen omarmen een gemeenschappelijke en afgesloten tuin. Twee luxe penthouses zorgen voor een hoger accent aan het plein.

   
 Archief 2016

 Archief 2015

 Archief 2014

Powered by webXpress