ARCHIEF

 

27 oktober 2015


Gewonnen!
Woningcorporatie Actium heeft een Design and Build selectie uitgeschreven onder 4 bouwcombinaties voor realisatie van 34 zorgwoningen (ZZP 4) bij de Rikkingahof in Oosterwolde.
 
Bouwmij Hendriks uit Assen  heeft daartoe een team samengesteld waar, naast Martini-architekten, Ingenieursbureau Dijkhuis, WNP Raadgevend Ingenieurs en Huisman warmtetechniek deel uitmaakten.
 

20 oktober 2015


Extra woningen vluchtelingen impuls bouw

In 2015 komen de vluchtelingen nog vooral in noodopvang terecht, maar vanaf 2016 moeten er ook extra woningen bijkomen. 

 

Het EIB verwacht dat er volgend jaar ongeveer 1,3 miljard euro extra geïnvesteerd wordt in de woningbouw. Dit zorgt voor zevenduizend extra banen. In 2017 loopt de impuls op naar 1,7 miljard euro en gaat het om negenduizend nieuwe banen. Na 2017 loopt de impuls weer langzaam af.

Voorspelling 

Het EIB bouwt wel de nodige onzekerheden in bij de voorspelling. Zo is de verwachting dat de toestroom weliswaar nog een tijd aanhoudt, maar ook in rustiger vaarwater terechtkomt. Dat maakt de vraag naar woningen lastig te voorspellen.

 

Een andere onzekerheid is de vraag in welk tempo de bouwproductie in gang gezet kan worden. Ook hangt de vraag naar extra woningen af van het aantal asielzoekers dat uiteindelijk in Nederland mag blijven en uit hoeveel personen een huishouden bestaat.

 

13 oktober 2015Start Fase 1 Roerdompstraat en omgeving Assen

Er is een start gemaakt met de bouw van fase 1 aan de Roerdompstraat te Assen. Deze 1e fase behelst 37 grondgebonden woningen en 19 appartementen, als onderdeel van 80 woningen aan de Roerdompstraat en omgeving.


 

01 oktober 2015Martini-architekten doet mee met kabelbaan 2

 
 
  klik hier om het bestand artikel_2_dvhn_kabelbaantracee.pdf te bekijken!
 
 
 

25 september 2015

Hans Alders over premie aardbevingsschade inwoners stad Groningen

 
 


5 september 2015

 Aardbevingbestendig bouwen
25 augustus 2015

12 woningen Buitenwoel Veendam

Buitenwoel, gelegen aan de Noordwestkant van Veendam, ontwikkelt zich snel. Een fraaie wijk, met een grote diversiteit aan verschillende woningtypen. Juist voor starters heeft Martini-architekten, in opdracht van B. Timmer Projectontwikkeling 12 flexibele woningen ontwikkeld. De start is een basistype en al naar gelang de wens, kan de woning in de breedte en/of in de diepte worden vergroot. Wonen op maat dus. De duurzame woningen worden uitgevoerd met een dwarskap en in verschillende kleuren, om zo het eigen karakter van iedere woning te benadrukken. Slimme bouwtechnieken zorgen voor een lage prijs. Een prachtige mogelijkheid voor startende kopers om een ideaal eigen huis te kopen.13 juli 2015

Renovatie Dulfplein Leeuwarden

De wijk Bilgaard in Leeuwarden wordt momenteel grondig verbetert. Het is een typische naoorlogse stempelwijk. Woningcorporatie Elkien is nauw betrokken bij het opwaarderen van de wijk; een van de complexen die worden verbetert zijn de 60 appartementen aan het Dulfplein. Aan Talen Vastgoedonderhoud uit Makkum is de opdracht gegund en zij hebben Martini gevraagd om de bestaande gevel een frisse nieuwe uitstraling te geven.

Lees meer 
 
 

23 juni 2015

Reuzenrad als recreatievoorziening en nieuwe trekpleister voor Groningen op "Simmerenterrein"

Reuzenrad op Simmerenterrein Groningen

Reuzenrad als recreatievoorziening en nieuwe trekpleister voor Groningen op "Simmerenterrein" - See more at: www.gic.nl

Bron: Groninger Internet Courant
 
 
 

19 juni 2015

 
Aardbevingen Groningen

Bron: Nu.nl
 
 

 


26 mei 2015Jonkersvaart
Jonkersvaart, een klein dorp tussen Groningen en Drachten, nabij Marum. De wens van het dorp is om starters uit eigen dorp de gelegenheid te geven om in het dorp te blijven wonen. Voor dit doel is een relatief goedkope woning ontwikkeld die toch onverwachte kwaliteiten bied. Zo is de plattegrond uiterst flexibel en kan ingericht worden naar levensfase of omstandigheid.

Lees meer 
 


22 mei 2015

 
Herinrichting ABN-Amro gebouw Winschoten
Afgelopen vrijdag is de verbouwde locatie van de ABN AMRO bank in Winschoten aan de Burgemeester Schönfeldplein 29 opgeleverd. Het bestaande kantoor is op fraaie wijze heringericht volgens de "ANNO NU” vormgeving en is daarmee helemaal up to date, om zo alle diensten van de bank te kunnen aanbieden. Vanaf dinsdag 26 mei om 10.00 uur kunnen de klanten weer op gepaste wijze ontvangen worden.
Lees meer   
 
 
 

1 mei 2015


Voortgang bouw Almastraat te Bedum
Woningstichting Wierden en Borgen initieert de herbouw
van sociale, energiezuinige en duurzame woningen aan de Almastraat in Bedum. Aan de westzijde zullen eengezinswoningen in rijen van vier
of vijf worden gebouwd en aan de oostzijde de levensloopbestendige woningen als twee- onder eenkappers.
 
  


24 april 2015


De eerste monsters van het Life-Lines onderzoek geplaatst
 
 
 
 

  

19 april 2015

  


Opening Colpende Middelstum (Hamsterborg)


 

17 april 2015

 
 

Hamsterborg  Van Droom....
 naar werkelijkheid....

 

 

 

  
 

 
 

10 maart 2015

 
Bouw levensloopbestendige woningen
De opdrachtgever; Woningstichting Wierden en Borgen te Bedum, wilde graag woningen met een eigentijdse- en warme uitstraling die passend is voor het dorp Uithuizermeeden. Door de volledige asymmetrische gevel doen de twee-onder-1-kapblokken aan als vrijstaande woningen of villa's. 
                                 

Lees meer


27 februari 2015Norg 2e fase opgeleverd
De 2e fase van het herstructureringsplan aan de Esweg en omgeving in Norg is opgeleverd. In opdracht van Actium, door Bouwbedrijf Vuurboom zijn 14 levensloopbestendige- en 2 eengezinswoningen gebouwd.
Alle woningen zijn reeds verhuurd. De bewoners en de corporatie zijn heel tevreden met de woningen.

Lees meer 


20 februari 2015

Uithuizermeeden opgeleverd

Afgelopen vrijdag is de verbouwde locatie van de ABN AMRO bank in
De opdracht van Woonstichting Wierden & Borgen was simpel: realiseer 13 eengezinswoningen aan de Lijnbaan en Lange Akker te Uithuizermeeden, een herstructureringsgebied dat een update prima kan gebruiken.
 
 

30 januari 2015


 
Starters in een landelijke setting
Jonkersvaart, een klein dorp tussen Groningen en Drachten, nabij Marum. De wens van het dorp is om starters uit eigen dorp de gelegenheid te geven om in het dorp te blijven wonen. Voor dit doel is een relatief goedkope woning ontwikkeld die toch onverwachte kwaliteiten bied. Zo is de plattegrond uiterst flexibel en kan ingericht worden naar levensfase of omstandigheid.
 
 

26 januari 2015

 

 

Wij wensen het UMCG veel succes met het nieuwe Datacenter!

Oplevering UMCG Datacenter
Op maandag 26 januari is het nieuwe Datacenter van het UMCG opgeleverd. Het Datacenter is gerealiseerd door Bouwcombinatie BAM/TREBBE en Croon/Wolter & Dros Techniek.

Ingenieursbureau Wassenaar heeft de constructie ontworpen en Deerns Nederland was verantwoordelijk voor de installatietechniek. 

Lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

6 januari 2015

 

 

 

 
 
 
Bouwen in het Noorden
 
Artikel Bouwen in het Noorden:
 

9 december 2014

 


1e steenlegging - Almastraat te Bedum 
 
Vandaag werd symbolisch de eerste steen gelegd voor het nieuwbouwproject van 21 eengezinswoningen en 14 levensloopbestendige woningen aan de Almastraat te Bedum. De handeling werd verricht door wethouder Jan-Willem van de Kolk van Bedum en de directeur van de opdrachtgever: Wierden en Borgen te Bedum, de heer Rinze Kramer.
 

 

- See more at: http://www.noorderkrant.nl/nieuws/23429/wierden-en-borgen-start-met-nieuwbouw-aan-de-almastraat/#sthash.J6VOYSaj.dpuf
 Lees meer 
 


 

5 december 2014 

 

 

Middelstum

MIDDELSTUM - In Middelstum hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in het nieuwe wooncomplex Colpende. In het project van Wierden en Borgen worden wonen en zorg gecombineerd. In het gebouw zijn 15 huurappartementen voor senioren en 12 zorgeenheden voor bewoners met een verstandelijke beperking van zorginstelling De Zijlen.

,,Een uitdaging voor ons: de combinatie van zorg en wonen'', zegt projectleider Fred Sekema vanWierden en Borgen. Het plan is in goed overleg met buurtbewoners tot stand gekomen. ,,Ik hoor niks dan lof over dit nieuwe complex". Van de 15 seniorenappartementen zijn er 11 verhuurd. Twaalf bewoners van De Zijlen komen later deze maand.

 
Eerste bewoners in Colpende Middelstum
Een dorp met op bepaalde plaatsen prachtig oud-Gronings erfgoed: kerk, villa’s en borgachtige gebouwen.
De plek ligt aan de entree van het dorp, tegenover Hippolytushoef, een grootschalig verzorgingstehuis met de uitstraling van een landhuis. In opdracht van Woninsgstichting Wierden en Borgen te Bedum, moest het nieuw te bouwen complex een programma herbergen van 15 huurappartementen en 12 zorgwoningen in 2 groepen van elk 6 cliënten van De Zijlen.
 
  
 

11 november 2014

 


6 levensloopwoningen te Gieterveen

 
Aan de meertensweg, op een voormalige schoollokatie in Gieterveen heeft de gemeente Gieten 8 kavels beschikbaar gesteld voor het bouwen van nieuwe levenloopbestendige woningen. Martini-architekten heeft hier in samenwerking met B.Timmer Projectontwikkeling en Van Dijk Bouw
6 ruime halfvrijstaande woningen voor ontworpen. De woningen zijn voorzien van slaapkamer en badkamer op de begane grond en 2 slaapkamers op de verdieping. Van de 14 inzendingen voor het bebouden van deze lokatie is ons plan uiteindelijk geselecteerd om te mogen bouwen. De lokatie is niet alleen aantrekkelijk omdat deze in het centrum van het dorp ligt maar ook omdat de plek ruim is voorzien van openbaar groen.


 

Nieuwsbrief
Editie 06 van onze nieuwsbrief is uit!

Mocht u deze niet hebben ontvangen, dan kunt u zich hier aanmelden of online bekijken (klik op de nieuwsbrief hiernaast afgebeeld).

 
     

17 oktober 2014


 

Zuidbroek

17 appartementen met winkels /
10 appartementen met winkels
OPDRACHTGEVER: Woonstichting Groninger Huis

 
10 oktober 2014

Zuidhorn

De smalle strook in Oostergast III in Zuidhorn aan de westzijde van de Agenastraat vraagt om een bijzondere invulling. Aan Martini-architekten werd gevraagd de uitdaging aan te gaan. Een nieuwe variant op de door ons bureau ontwikkelde patiowoningen met een lessenaarsdak bleek de gouden greep. Opvallend in een wijk waar de meeste woningen zijn voorzien van een zadeldak. De woningen

zijn duurzaam, onder andere door gebruik van zonnepanelen. Daarnaast zijn ze volledig levensloopbestendig, doordat het hoofdwoonprogramma zich op de begane grond bevind. Al met al een mooie en veilige woningvoor wie iets bijzonders wil.

 

9 september 2014

Zeven miljoen monsters! 

Aan de buitenkant is er niets bijzonders te zien aan het pand van LifeStore op bedrijventerrein Eemspoort in Groningen.
 
Maar hoe anders is dat aan de binnenkant. LifeStore is eigenlijk een hele grote vrieskist waar onderzoeksmateriaal van LifeLines wordt opgeslagen.
Dit is het enige onderzoek in zijn soort: maar liefst 165.000 mensen uit Noord-Nederland doen eraan mee.
Zij vullen vragenlijsten in en staan urine en bloed af.
Lees verder op pagina RTV Noord + video
 
 

     

5 september 2014

 

 

 


Nam: 50.000 panden in aardbevingsgbied verstevigen 

In het aardbevingsgebied moeten 50.000 panden verstevigd worden. Tot die conclusie komt de NAM na een eerste inventarisatie. Het gaat daarbij om forse ingrepen, waarbij in een aantal gevallen de gebouwen tijdelijk ontruimd moeten worden. Als deze grote hoeveelheid huizen en gebouwen niet wordt aangepakt, is bij zwaardere aardbevingen de veiligheid van bewoners en bezoekers in het geding. Zo blijkt uit het onderzoek van het gasconcern.

Het gaat om een kleine 43.000 woonhuizen, vijfhonderd gebouwen en ruim honderd panden met een belangrijke functie zoals brandweerkazernes, ziekenhuizen en verzorgingshuizen
.

Lees verder op Pagina TV Noord + Video
 

 

29 augustus 2014

 


Stedum

Aan de noordrand van Stedum zijn op locatie Dorpsterlanden (voorheen Hilmaarweg), zes levensloopbestendige woningen gerealiseerd in opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen. Deze zes woningen zijn onderdeel van een plan van totaal 12 woningen, die in carrevorm rondom een nieuw aan te leggen vijver zullen worden gerealiseerd. Kenmerkend voor dit plan is de hoofdopzet met de schakeling van vrijstaande woningen, waarbij de hoofdbeuk is voorzien van een lessenaarsdak. De hoge voorzijde van de woningen ogen robuust, mede door toepassing van een rode Groninger steen, maar door het afwisselend ritme van

hoog en laag is het plan niet massief.
  
 

26 augustus 2014

Bouwen in het Noorden: Ronde tafel gesprek


 
 
   

20 augustus 2014

 


Jonkersvaart
8 startersPLUS-woningen in Jonkersvaart. De woningen werden bijzonder positief ontvangen en ruim 10 belangstellenden hebben grote interesse getoond.
Het plan is een gezamenlijke ontwikkeling van Martini-architekten, B. Timmer Projectontwikkeling en van Dijk Groep te Hardenberg.   
                     
Het is een initiatief van Werkgroep Dorpsvisie te Jonkersvaart.
 
 

3 juli 2014

 

 

Vooraankondiging publicatie 'Ronde-tafel-gesprek'
Gespreksdeelnemers: de heer F.M. Stol (Wethouder), mevrouw J. Klijn (directeur woningstichting Wold & Waard), de heer H. Duijst (Voorzitter Zonnehuisgroep Noord), De heer ir. H. Valk (senior adviseur Nieman),
de heer J. Wageman (directeur Friso Bouwgroep), de heer M. Mulder (commercieel directeur Pranger-Rossier), de heer R. Dessing (architect-directeur Martini-architekten).

Binnenkort kunt u het volledige verslag lezen in 'Bouwen in het Noorden'.

 

 

 

Colpende te Middelstum in aanbouw....
In opdracht van Woningstichting Wierden en Borgen te Bedum, moest het nieuw te bouwen complex een programma herbergen van 15 huurappartementen en 12 zorgwoningen in 2 groepen van elk 6 cliënten van De Zijlen. Omdat er in de directe nabijheid kleinschalige woningen staan is er gekozen voor een gefragmenteerde eenheid welke, wat betreft uitstraling en opbouw, iets weg heeft van een Groningse
borg, compleet met waterpartij die het gebouw gedeeltelijk omvat. Lees meer.....

 

 

24 juni 2014

 

 

Dagblad van het Noorden 
 

Openingshandeling door wethouder mevr. Oetra Gopal.

 


20 juni 2014

 

Opening Zienn in Hoogezand
Op zaterdag 21 juni wordt het nieuwe onderkomen van Zienn in Hoogezand geopend.

Sociaal Pension Hoogezand is een woonvoorziening voor 24 mensen die het door problemen niet lukt om

zelfstandig te wonen. Het ooit door Martini-architekten ontworpen pand is grondig gerenoveerd en krijgtzo op een prachtige wijze een tweede leven.

Voor meer informatie klikt u hier voor de website van Zienn.
 

 


7 juni 2014

 

Fase II Norg (Wonen op de Es) in aanbouw

Aan de Esweg en omgeving in Norg wordt in opdracht van Actium, door bouwbedrijf Vuurboom volop gewerkt aan de tweede fase van het herstructureringsplan. In deze fase worden 14 levensloopbestendige en 2 eengezinswoningen gebouwd. Eind van het jaar kunnen de bewoners de sleutel verwachten. Zij moeten dus nog even geduld hebben, maar in de eerste fase van het plan is goed te zien dat het een prachtig wijkje wordt.

 


Powered by webXpress